Goldman Sachs toppval inom europeisk bioteknik

Goldman Sachs ser potential för en ökad aktivitet i den europeiska biotekniksektorn i år.

I en färsk analys diskuterar banken tänkbara uppköpskandidater och Innate och Actelion pekas ut som de mest troliga förvärvsobjekten.

Samtidigt menar banken att Galapagos och Active Biotech är de ”mest undervärderade potentiella M&A-kandidaterna”. Sannolikheten för ett uppköp av Active Biotech sätts till 15 procent, vilket kan jämföras med Innate och Actelion som ligger högst med 30 procents sannolikhet.

Riktkursen, med hänsyn tagen till sannolikheten för ett uppköp, justeras upp från 39 till 43 kronor för Active Biotech. Det motsvarar en uppsida på drygt 120 procent jämfört med aktuell kurs på 19,30 kronor.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.