Golfstjärna dras in i spelhärva

Golfspelaren Phil Mickelson har hamnat i ett nytt blåsväder där han utpekas ha haft del i illegal spelverksamhet.

Han anklagas för att ha överfört nära 3 miljoner dollar till en mellanhand som ska ha varit en del av “en illegal spelverksamhet som accepterade och placerade odds på sporttävlingar”. Det framgår av två källor och ett dokument från domstolen som sport-tv-kanalen ESPN:s granskande program Outside the Lines har tagit del av.

Mickelson har vunnit fem major-tävlingar och är en av de rikaste och mest populära spelarna på PGA-touren. Han har inte anklagats för något brott och befinner sig inte under federal utredning. Den 56-årige golfstjärnan ska dock i förra vecka ha erkänt sig skyldig till penningtvätt av ungefär 2,75 miljoner dollar som tillhört honom och som har använts till offshore spelverksamhet.

Phil Mickelson var även i blåsväder våren 2014 då han tillsammans med aktivistinvesteraren Carl Icahn misstänktes för insiderhandel i Clorox aktie, något som Mickelson friades för då myndigheterna inte hittade några bevis för att han skulle ha gjort sig skyldig till insiderhandel.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här