Green Landscaping förvärvar tyskt bolag

Utemiljöbolaget Green Landscaping förvärvar tyska Gartenidee Kuchler, enligt ett pressmeddelande.
Green Landscaping förvärvar tyskt bolag - Green Landscaping
Foto: Green Landscaping

Gartenidee Kuchler grundades 1999, har över 100 anställda och en fjolårsomsättning på cirka 14,6 miljoner euro, motsvarande 170 miljoner kronor. Verksamheten sysslar med finplanering och mark- och grönyteskötsel i södra Tyskland, samt har en stark marknadsposition inom gröna tak.

”Med förvärvet av Gartenidee Kuchler har Green Landscaping Group etablerat sig i det attraktiva området i och runt München, och skapat en stark bas för ytterligare expansion i Bayern”, säger Stephan Stieglauer, Green Landscapings landschef i Tyskland.

Tillträde sker omgående.

Green Landscaping betalar med kontanter och aktier, vilket innebär att de tidigare ägarna av Gartenidee Kuchler nu är delägare i Green Landscaping.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco