Günther Mårder har köpt in sig i Topright Nordic – aktien rusar

Finans- och företagarprofilen Günther Mårder har köpt in sig i NGM-bolaget Topright Nordic, varpå aktien rusar nästan 18% på morgonen.
Günther Mårder
Günther Mårder.

I ett twitterinlägg berättar Mårder att han tillsammans med en partner har köpt drygt 2,7% av bolaget. Tidshorisonten för investeringen uppges vara mellan 3 och 5 år med en målkurs kring 22 till 23 kronor, vilket motsvarar en kraftig uppsida från dagens kursnivåer.

”Vår bedömning är att bolagets nuvarande aktiekurs inte speglar de attraktiva tillväxtmöjligheter som bolaget står inför”, skriver Mårder som är vd för företagarorganisationen Företagarna.

Han pekar bland annat på en betydande potential inom affärsområdet Solution, där exempelvis uppdrag åt Polestar återfinns.

Även Toprights lagda bud på First North-bolaget Chromogenics kommenteras.

”Budet har avfärdats av styrelsen men som bekant är det aktieägarna som fäller avgörandet. Vår bedömning är att Chromogenics är i starkt behov av den säljkultur som präglar Topright för att kunna nå sitt kommersiella genombrott”, skriver Mårder.

Om budet på Chromogenics inte går igenom har bolaget ändå en tydligt uttalad förvärvsstrategi som kan stärka utsikterna, menar profilen.

Enligt Nordnet-ägda Shareville har Mårder innehav i bland annat BTS Group, Irisity och Ratos.