NGM:s disciplinnämnd varnar Topright Nordic

NGM:s disciplinnämnd utfärdar en varning till smart-techbolaget Topright Nordic för att ha väntat med att offentliggöra vad som kan betraktas som insiderinformation.
NGM:s disciplinnämnd varnar Topright Nordic - Topright Nordics VD Anders Myrbäck
Topright Nordics VD Anders Myrbäck

Det hela är kopplat till bolagets guidning för ebit-marginalen på 2,5 procent för 2022 från den 8 november samma år. Enligt NGM ska bolaget någon gång mellan 6-15 februari 2023 ha blivit medvetna om att det förekom en prognosavvikelse, och i vart fall skulle senast den 15 februari ha offentliggjort insiderinformationen om att prognosen inte uppnåtts. Men bolaget väntade med detta först till den 16 februari när bokslutskommunikén släpptes.

Genom att inte ha släppt information tidigare bedöms bolaget ha brutit mot artikel 17 i MAR och punkterna 4.1.1 och 4.2.6 i regelverket, skriver NGM.

”Överträdelsen är dock av mindre omfattning, varför det enligt disciplinnämndens mening är tillräckligt att meddela bolaget en varning”, står det i pressmeddelandet

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets