H2 Green Steel stänger runda – profiler från Daniel Ek till Wallenberg är med

Stålprojektet H2 Green Steel, som syftar till att bygga upp fossilfri ståltillverkning, har stängt en första finansieringsrunda, serie A, om totalt 105 miljoner dollar. Bland investerarna märks en rad finansprofiler däribland Cristina Stenbeck, familjen Wallenberg och Daniel Ek.
Daniel Ek
Daniel Ek.
”Vi har mött ett enormt intresse, både från industriella aktörer, framtida kunder och långsiktiga investerare, för att vara med och bidra till att minska koldioxidutsläppen till noll inom stålindustrin. Investerare över hela Europa har insett att klimatkrisen är vår tids största utmaning och att en omställning av industrin är nödvändig. A-rundan är en viktig milstolpe som påvisar ett förtroende och som skapar fortsatt momentum framåt”, säger VD Henrik Henriksson i en kommentar.

Investerarna var Altor Fund V, Ane & Robert Maersk Uggla, Bilstein Group, EIT InnoEnergy, Exor, FAM, IMAS Foundation, Kingspan, Marcegaglia, Mercedes-Benz AG, Scania, SMS Group, Stena Metall Finans, Cristina Stenbeck, Daniel Ek, och Vargas.

Mercedes-Benz uppger i ett separat pressmeddelande att de ska lansera grönt stål i olika bilmodeller redan 2025.

Stålindustrin är en av de branscher som släpper ut mest koldioxid. Idag står branschen för cirka 7 procent av alla utsläpp.