Hagströmer varnar för börsen: ”Känns som fem i tolv”

Investmentbolaget Creades storägare och styrelseordförande Sven Hagströmer varnar för börsen i en intervju med Dagens industri.
Creades bolagets ordförande och grundare Sven Hagströmer.
Bakom Creaspac står investmentbolaget Creades med ordförande och huvudägare Sven Hagströmer. Foto: Fredrik Sandberg / TT k
Han säger att det känns lite som ”fem i tolv” i samband med att centralbankerna väntas börja lätta på sina portföljer och är beredda att acceptera högre räntor.

På frågan om vilka han ser vara de största fallgroparna, uppger Hagströmer att det är värderingstalen och inflationen.

”Stefan Ingves, som borde veta, säger att inflationen vi har nu är av tillfällig karaktär och det är också den allmänna opinionen. Sen ska man aldrig lita på den allmänna opinionen, så det gäller att varje dag titta om de här impulserna håller i sig”, sade Hagströmer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.