Haldex ordförande: Utgår från att det blir en affär

(UPPDATERAD) På måndagsmorgonen aviserades ett tredje bud på den svenska bromstillverkaren Haldex. "Nu ska vi sätta oss ner och analysera och utvärdera budet", säger bolagets ordförande Magnus Johansson till Affärsvärlden.

Tyska Knorr-Bremse har lagt ett kontantbud på 110 kronor per aktie i Haldex, enligt ett pressmeddelande. Det är tio kronor över det bud som ZF Friedrichshafen tidigare lämnade i augusti. Knorr-Bremse kontrollerar redan 8,4 procent av kapitalet och rösterna i Haldex.

– Det är med intresse vi ser ett bud som är tio kronor över det tidigare budet. Det är ett intressant bud.

Blev du förvånad?
– Vi har ju haft en dialog med bolaget (Knorr-Bremse) under en kortare period så jag var ju väl medveten om att det skulle komma ett bud. Så det var väl inte helt överraskande för mig. Men sett i ett längre perspektiv så var jag ju oförberedd på det.

Hur fick du beskedet?
– De kontaktade vår rådgivare initialt och sedan talade jag med deras koncernchef Klaus Deller. Så vi har haft en dialog under kortare tid.

När blev du kontaktad av Knorr-Bremse?
– Det vill jag inte gå in på exakt. Det är en begränsad tid.

En månad sedan, eller vad?
– Du får göra en bedömning av vad jag säger. En inte alltför lång tid och en månad kan väl upplevas som kanske aningen lång.

Hur ställer sig styrelsen till det senaste budet?
– Vi har inte tagit ställning ännu. Det som väntar nu är att vi sätter oss ned och analyserar och utvärderar budet. Så jag kan inte säga ännu hur styrelsen kommer att reagera på det här.

Blir det en affär, eller hur känns det?
– Jag utgår från att det är goda möjligheter att det blir en affär. Hur den sen ser ut och vem det blir med, det återstår att se. Det vill jag inte spekulera i.

Alla tre buden är från tyska bolag. Vad är det egentligen med tyskarna och Haldex?
– Haha, det har jag faktiskt ingen aning om. Vi hoppas att vi har gjort ett gott intryck på alla marknader där vi finns representerade. Jag tror att det andra saker som gör att det är just tyskarna som lagt bud.

Vad händer nu?
– Vi i styrelsen ska som sagt utvärdera det här budet och så småningom kommer vi att deklarera vår inställning till budet. Det kommer att ske i god tid innan budtiden går ut så att aktieägarna hinner ta ställning.

ZF Friedrichshafens bud går ut den sista september i år.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.