Han är Kinas rikaste

Den 49 år gamla styrelseordföranden i Alibaba Group har seglat upp som Kinas rikaste person.

 

Jack Ma, 49, är Kinas rikaste person. Det slår Bloomberg fast i dag. Jack Mas förmögenhet beräknas uppgå till 21,8 miljarder dollar, drygt 150 miljarder kronor.

Bland tillgångarna finns bland annat en 7,3 procentig andel i e-handelsbolaget Alibaba Group, där Jack Ma även är styrelseordförande. Alibaba förbereder just nu en börsnotering i USA som väntas bli den största genom tiderna på Wall Street.

Tvåa bland Kinas rikaste personer är Ma Huateng, grundare av it-jätten Tencent. Som nummer tre kommer Robin Li, grundare till sökmotorjätten Baidu.

Li Ka-shing är född i Kina, men bor och är medborgare i Hong Kong, vilket gör att Bloomberg inte räknar honom som kines. Han räknas däremot som Asiens rikaste person och den åttonde rikaste i världen.

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.