Handelsbanken och Swedbank halkar efter i noteringsboomen

Handelsbanken och Swedbank har halkat efter i den starka noteringsboomen. Det rapporterar Dagens industri, Di. Bakgrunden är att det främst är mindre noteringar som ägt rum.
Stockholmsbörsen
Foto: TT
Båda bankerna har gjort en notering var. Detta trots att vi just nu befinner oss i något som Di kallar “årtusendets tjurmarknad”.

I Norden var Carnegie ledande följt av ABG Sundal Collier och Nordea. På fjärde plats kommer SEB, enligt data som tagits fram av Dealogic. Varken Swedbank eller Handelsbanken platsar på topp tio.

Samtidigt har det främst varit mindre noteringar som ägt rum under det första kvartalet, vilket gynnar aktörer som ABG Sundal Collier och Carnegie vilka båda är starka i det segmentet. Enligt källor till Di är också ersättningsnivåerna för personalen bättre på dessa investmentbanker.

Maria Rimbäck, chef för SEB:s corporate finance i Sverige, uppger att storbanken gör en satsning på det mindre segmentet, Corporate Finance Growth. Hon uppger vidare att banken har en pipeline på över 25 noteringar i Norden, varav drygt tio i Sverige.

Nordea satsar bara på affärer som överstiger 400 miljoner kronor. I det segmentet har man varit med om 8 av 27 noteringar i Norden i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG