Handelsbanken: Platzer in i värmen – här är våra favoritaktier

Ut med Arjo och Stendörren - in med Getinge och Platzer. Den förändringen gör Handelsbanken när storbanken listar sina favoritaktier.
Handelsbanken: Platzer in i värmen – här är våra favoritaktier - Börsen idag AFV
Handelsbanken listar nu sina favoritaktier. Embracer är en av aktierna som storbanken gillar.

Handelsbankens ’Fokuslista’ innehåller vanligtvis ett tiotal av bankens favoritaktier i olika sektorer. Under torsdagen uppdaterades listan och Getinge ersätter Arjo i hälsovårdssektorn. I fastighetssektorn petas Stendörren till förmån för Platzer.

”Getinge ser ut att kunna vara på väg mot en trendvändning efter en lång tid av svag kursutveckling”, skriver Handelsbanken.

Banken skriver vidare:

”Vi tror att sentimentet för fastighetsaktier generellt kommer att vara relativt svagt i det medellånga perspektivet. Medan många andra fastighetsbolag pressas av riskfyllda ägarstrukturer, hög skuldsättning i förhållande till fastighetsvärdena och låg direktavkastning, sticker Platzer ut på ett positivt sätt med en attraktiv värdering, låg belåning och relativt hög direktavkastning på fastigheterna”.

Det är inte bara Handelsbanken som gillar Platzer. Affärsvärlden analyserade nyligen fastighetsbolaget och satte då köp på aktien.

Handelsbankens favoritaktier

Fokuslistan består av Atlas Copco, Duni, Embracer, Getinge, Husqvarna, Millicom, Platzer, SSAB och Swedbank.

I faktarutan ovan hittar du alltså Handelsbankens favoritaktier. Vill du veta vilka bolag som Avanza-miljonärerna föredrar så hittar du det här.

Vill du istället veta vilka aktier som går bäst respektive sämst på Stockholmsbörsen så hittar du det alltid på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.