Handelsbanken sätter köp på Danske Bank: ”Låg relativ värdering”

Handelsbanken höjer den långsiktiga rekommendationen för Danske Bank till outperform och upprepar köp på kort sikt. Det framgår av en analys.
Handelsbanken sätter köp på Danske Bank: ”Låg relativ värdering” - Bybilder Oslo
Danske Banks kontor på Tjuvholmen. Foto: Annika Byrde / NTB

SHB har gjort en genomgång av de nordiska bankernas kapitalisering och direktavkastning som gett en indikation på att Danske är banken med mest överskottskapital. Banken menar att Danskes relativt låga värdering jämfört med övriga nordiska storbanker gör att överskottskapitalet står ut extra mycket i förhållande till börsvärdet.

”Baserat på vår kapitalanalys, våra nya prognoser och reviderade diskonteringsmodell för utdelningarna höjer vi vår långsiktiga rekommendation till outperform och upprepar vår kortsiktiga rekommendation köp”, skriver SHB.

Aktien handlas upp 1,3 procent på börsen till 207,50 danska kronor.

Här hittar du de senaste köpråden för svenska aktier.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets