Handelsbanken ser långsiktigt stor potential i hotellfastighetsbolaget

Hotellfastighetsbolaget får i dag höjd riktkurs av Handelsbanken till 180 kronor från 150 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
Pandox
.
Banken anser att Pandox-aktien är attraktiv värderad och handlas med stor rabatt mot substansvärdet. Den långsiktiga potentialen bedöms som stor.

“Risken för en andra våg av coronaviruset är ansenlig, men vi bedömer att hotellmarknaden bottnade i april och räknar med att se en återhämtning under kommande år”, skriver banken i analysen.

Med stöd av marknadsdata och kommentarer från Pandox skruvar Handelsbanken upp vinstprognoser med 30 procent för innevarande år och 11 respektive 4 procent för 2021-2022. För 2020 innebär detta ändå att vinsten väntas bli 70 procent lägre än 2019.

Efter ett par minuters handel på Stockholmsbörsen i dag är Pandox upp 2 procent till 102 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.