Hansa Biopharma släpper preliminära kvartalssiffror: Rörelseförlust -177 miljoner

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma räknar med att kunna redovisa intäkter på 50 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2023.
Hansa Biopharma släpper preliminära kvartalssiffror: Rörelseförlust -177 miljoner - Hansa 2
Foto: Hansa Biopharma

Det skriver bolaget i en verksamhetsuppdatering.

Intäkterna består till 43 miljoner konor av produktförsäljning och resten i form av intäktsredovisning, huvudsakligen från avtalet med Sarepta Therapeutics. Produktförsäljningen är driven av tillväxt på nya marknader som Storbritannien, Tyskland och Spanien. Bolaget hade en försäljning på 22,8 miljoner kronor under föregående kvartal.

Rörelseresultatet väntas bli -177 miljoner kronor i fjärde kvartalet och -790 miljoner kronor för helåret.

Bolagets likvida medel och kortfristiga investeringar uppgick till 732 miljoner kronor vid årsskiftet.

”Hansa går in i 2024 i en stark position för att framgångsrikt kunna genomföra våra viktigaste prioriteringar. Jag är särskilt uppmuntrad av den starka kommersiella utveckling som Idefirix haft under fjärde kvartalet 2023 och de fortsatta framsteg vi gjort i vår pipeline, med positiva fas 2-data i flera potentiella nya indikationer för imlifidase, men även den positiva första studien i människa av HNSA-5487, Hansas ledande kandidat i programmet Novel Immunoglobulin Cleaving Enzymes for Repeat Dosing (NiceR)”, kommenterar VD Søren Tulstrup.

Hansa Biopharma släpper sin bokslutskommuniké den 2 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.