Hansa Biopharma tar in 372 miljoner i riktad nyemission

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma har slutfört en riktad nyemission av aktier som tillför bolaget 372,2 miljoner kronor före transaktionskostnader.
Hansa Biopharma tar in 372 miljoner i riktad nyemission - Hansa Biopharma
Foto: Hansa Biopharma

Aktierna emitteras till en teckningskurs på 29,12 kronor per aktie, motsvarande stängningskursen för Hansa Biopharmas aktie igår, den 11 april.

Bland investerarna som tecknat aktier finns Braidwell, Redmile Group, Fjärde AP-fonden, Sphera Healthcare, Woodline Partners, en entitet som förvaltas av Heights Capital Ireland och Maven Investment Partners.

”Jag är mycket nöjd över det starka intresset för Hansas equity story från ledande internationella specialistinvesterare. Denna transaktion kommer att bidra till att finansiera förberedelserna inför en potentiell lansering i USA av imlifidase inom njurtransplantation, stärka den pågående produktutvecklingen inom autoimmuna indikationer och möjliggöra fortsatt klinisk utveckling av HNSA-5487, den ledande kandidaten från NiceR-programmet för upprepad dosering”, säger Søren Tulstrup, vd för Hansa Biopharma, i en kommentar.

Hansa Biopharma avser att använda nettolikviden från emissionen för att finansiera fortsatta utveckling och förberedelse av en potentiell lansering av imlifidase i USA, fortsatta utvecklingen av HNSA-5487, rörelsekapital och övriga bolagsändamål, enligt pressmeddelandet.

William Blair och Carnegie var rådgivare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.