Här är Hembergs nya uppdrag

Claes Hemberg, tidigare sparekonom på Avanza, har ett nytt uppdrag. "Jag ser rakt genom handelns dynamo", säger han till Realtid.

Claes Hemberg meddelade i början av året att han efter 20 år på Avanza skulle lämna nätbanken.

– Jag har ett gäng diskussioner, runt fem, sex stycken som är väldigt spännande. Jag måste ut för att undersöka, skrev han i ett mail då.

Nu står det klart vad nästa steg i karriären blir. Claes Hemberg föreslås bli nya ledamot i det nordiska betalbolaget Aptic.

“Claes Hemberg och Désirée Lerider nomineras till nya styrelsemedlemmar i det snabbväxande nordiska fintech-bolaget Aptic AB:s styrelse. De nomineras för att de kan tillföra väsentlig kompetens och erfarenhet när det gäller stärka varumärket och expansion utanför Norden”, står det i pressmeddelandet som skickades ut på måndagen.

Désirée Lerider är vd och grundare av Factum Reklambyrå som hon drivit i 20 år. Hon har tidigare haft styrelseuppdrag i bland annat i Almi Väst och Swedbanks lokala styrelse i Skövde.

”Genom att vara styrelsemedlem kan jag bidra till att hålla ett övergripande utvecklingsfokus för Aptics varumärke och dess affär så att Aptics resa kan fortsätta uppåt och framåt”, skriver hon i pressmeddelandet.

Claes Hemberg ska hjälpa bolaget att bli mer kundorienterat.

– Aptic jobbar mot många spännande bolag. Hela betalbranschen är i ett uppvaknande där Swish växer snabbast och nätbetalningar tappar. Det händer mycket på området och det känns kul att få vara med och förbättra för konsumenter, nu när köpmönster förändras och till exempel 6 av 10 klädinköp görs på nätet i dag. Som ledamot i Aptic ser jag rakt genom handelns dynamo, säger han till Realtid.se.

Aptic erbjuder en B2B-plattform för finansiella lösningar och funktioner för betalningar, reskontratjänster, fakturaköp, inkasso samt konto-och kredithantering. Kunderna återfinns över hela Europa.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här