Här är svenskarna som skulle rösta på Trump i USA-valet

Vilken är Donald Trumps väljarbas i Sverige om svenskarna skulle få rösta i det amerikanska presidentvalet? Det har Novus tagit reda på.
Här är svenskarna som skulle rösta på Trump i USA-valet - donald-trump-700_binary_6958407.jpg

Utmanaren Joe Biden skulle vinna med en jordskredsseger i Sverige, enligt undersökningsföretaget som intervjuat drygt 1 000 svenskar.

79 procent av svenskarna skulle rösta på demokraternas kandidat medan enbart nio procent skulle lägga sin röst på den sittande presidenten Donald Trump.

Av undersökningen framgår också att Trump inte skulle få majoritet av sympatisörer med något svenskt parti.

Bland partierna är det SD som ger högst stöd för Trump, där var tredje sympatisör skulle rösta på Trump medan Biden skulle få 43 procent.

Den typiske Trump-röstaren i Sverige skulle ändå vara: ”En man som sympatiserar med SD, är ensamstående, boende i hyreslägenhet, eller inneboende, med gymnasieutbildning som högsta utbildning, boende i södra Sverige”.

Valdeltagandet skulle uppgå till 90 procent. Till saken hör att svarsfrekvensen var 65 procent i undersökningen.

Novus har gjort undersökningen på eget initiativ och alltså utan uppdragsgivare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco