Här finns världens säkraste banker

Amerikaner och britter litar inte på sina banker. I stället ligger andra engelskspråkiga länder i topp när World Economic Forum listar vilka banker som invånarna tycker är sundast. Det skriver Business Insider.

Undersökningen är en del av World Economic Forums årliga ranking över länders konkurrenskraft, en lista där för övrigt Sverige hamnar på nionde plats.

Organisationen passade på att fråga beslutsfattare hur de bedömde hälsotillståndet hos bankerna i det egna landet. Business Insider påpekar att mätningen inte baseras på något objektivt mått, utan snarare på uppfattningen hos de tillfrågade.

Undersökningen visar att finanskrisen slagit hårt mot förtroendet för bankerna i Storbritannien och USA. De hamnar på plats 89 respektive 49, bakom länder som Honduras, Namibia och Peru.

Toppar gör Kanada där bara två mindre banker har gått i konkurs på nästan 100 år.

Sverige hamnar på 16:e plats med betyget 6,0 på en skala från 1 (bankerna behöver mer pengar) till 7 (bankerna är i allmänhet friska).

Här är topplaceringarna bland de 32 OECD-länderna.

Länderna med säkrast banker

  1. Kanada
  2. Nya Zeeland
  3. Australien
  4. Finland
  5. Norge
  6. Chile
  7. Luxemburg
  8. Israel
  9. Slovakien
  10. Schweiz

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Carnegie Fonder