Här stiger villapriserna mest

I en kommun i Västergötland och en kommun i Gävleborgs län har priserna stigit med över 70 procent.
Här stiger villapriserna mest - villa-700_binary_6961707.jpg

Grästorp i Västergötland är den kommun i Sverige där villapriserna har stigit mest de senaste åren.

I landet som helhet är ökningen betydligt måttligare.

Priserna i Grästorp har stigit med 74 procent mellan perioderna juni 2013-maj 2014 till juni 2018-maj 2019, visar statistik från Svensk Fastighetsförmedling. I genomsnitt har priserna i Sverige stigit med i genomsnitt 41 procent under samma period.

Grästorp med sina omkring 5 000 invånare är därmed den kommun i landet där priserna har stigit mest, enligt undersökningen som jämför 254 av landets 290 kommuner med varandra.

Inte långt efter kommer Ovanåker i Gävleborgs län med 71 procents ökning och Aneby i Jönköpings län med 70 procent. Sämst har det gått för Bengtsfors och Haparanda med endast 6 procents prisökning vardera.

I hela landet har villapriserna stigit med i genomsnitt 41 procent.

”Trots att de senaste åren har präglats av en aningen ostabil bostadsmarknad har priserna på villor fortsatt öka i stadig takt. Det beror till stor del på att utbudet i många delar av landet inte möter efterfrågan”, säger Svensk Fastighetsförmedlings vd Liza Nyberg i ett pressmeddelande.

Ingen av kommunerna i undersökningen har haft en negativ prisutveckling.

Endast de 254 kommuner som haft minst 50 försäljningar per år är med i kartläggningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets