Haypp Groups nyintroduktion blev kraftigt övertecknad

Snusåterförsäljaren Haypp Group börjar i dag den 13 oktober att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet HAYPP. Erbjudandet att teckna aktier i bolaget mötte ett starkt intresse och blev kraftigt övertecknat. Det framgår av ett pressmeddelande.
Haypp Group
Foto: Haypp Group
Haypp Group är en online-försäljare av tobaksfria nikotinpåsar och snus.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 66 kronor per aktie, vilket ger bolaget en värdering på 1,9 miljarder kronor efter erbjudandet. Erbjudandet består av 5,63 miljoner befintliga aktier och 2,27 miljoner nyemitterade aktier. Det finns även en övertilldelningsoption på ytterligare 1,19 miljoner befintliga aktier. Erbjudandet omfattar därmed 9,09 miljoner aktier vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Bolaget kommer att tillföras 150 miljoner kronor före emissionskostnaderna från de nyemitterade aktierna. Värdet på erbjudandet är 522 miljoner kronor och 600 miljoner kronor om övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut.

Ankarinvesterare är Erik Selin som tecknar aktier för 66 miljoner kronor. Det finns även andra ankarinvesterare som inte namnges.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.