Hedgefondchefen: Ledsen, jag har förlorat era pengar

Owen Li, grundare av hedgefonden Canarsie Capital i New York, ber om ursäkt för att ha förlorat 99,8 miljoner dollar, cirka 800 miljoner kronor av investerarnas pengar.

”Jag tar ansvaret för detta fruktansvärda utfall”, skriver Owen Li i ett brev till sina investerare som CNBC tagit del av.

Där står även att han gjort en rad ”aggressiva transaktioner” under de tre senaste veckorna för att kompensera för den dåliga avkastningen i december. Enligt uppgift hade Li spekulerat i en börsuppgång, men när index i stället föll ska placeringarna ha orsakat stora förluster.

Kvar är nu endast 200 000 dollar av de ursprungliga 100 miljoner dollar som utgjort hedgefondens förvaltade kapital.

”Mitt enda hopp är att ni förstår att jag gjorde detta i ett försök – om än missriktat – att generera högre avkastning i fonden och till dess investerare. Dock så agerade jag lite för ivrigt och orsakade förödande förluster för er, vilka det inte finns några ursäkter för”, skriver Owen Li i investerarbrevet.

Li är en före detta handlare på Raj Rajaratnams Galleon Group, en av världens största hedgefondfirmor som kollapsade i oktober 2009 efter en insiderskandal. Grundaren Rajaratnam dömdes senare till 11 års fängelse för bland annat värdepappersbedrägeri.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.