Hedgefondlegendaren: Börsen påminner mycket om 1999

Dagens börsmarknad påminner om tjurmarknaden under det sena 90-talet, men det som kan komma att sätta stopp för den baissiga stämningen är det nya coronaviruset. Det säger hedgefondförvaltaren Paul Tudor Jones.

– Vi är åter inne i den galnaste monetära och fiskala mixen i historien. Det är explosivt.

Så säger miljardären och hedgefondförvaltaren Paul Tudor Jones till CNBC vid World Economic Forum i Davos.

Han säger att läget på USA-börserna just nu påminner om det 1999 och att statistiken ser likadan ut nu som då, med undantag för målet för dagslåneräntan, Fed Funds, som ligger mycket lägre, och att det nu finns ett underskott i den amerikanska budgeten.

När han får frågan om han tror att vi är nära en topp som den i mars 2000 så säger han dock att han tror att tjurmarknaden kan pågå en lång tid framöver. Det han kan se som kan avbryta uppgången är dock det nya coronaviruset, som hittills dödat nio personer, och drar paralleller till hur mycket börserna backade 2003, vid utbrottet av sarsviruset.

– Det finns inget vaccin. Det finns inget botemedel /…/ Om jag var en investerare, så skulle jag vara väldigt nervös, säger han.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här