Hedgefondveteranen: Aktiemarknaden kan vara fast i åratal

Leon Cooperman är orolig för de långsiktiga utsikterna på grund av att för mycket lån har skapats. Aktiemarknaden kan vara fast i åratal. Det säger miljardären och investeraren till CNBC.
wall street
Foto: Michael Probst/TT, Richard Drew/TT

Cooperman menar att aktier är rätt prissatta för tillfället, men att han sett tillbaka på data som visat att när man köpt S&P 500 när det handlas kring 22 gånger vinsten så har vinsten varit nästan noll de nästkommande fem åren.

”Jag tror att den överväldigande verkligheten är att Fed har skapat den här miljön med gratis pengar. Du måste på ett slags sätt bedöma om det är motiverat, hur länge det kommer att pågå och vilken inverkan detta har på de långsiktiga utsikterna.”

Han uppges även vara orolig för vem som kommer att betala för festen när festen väl är över.

Investeraren tror emellertid att de kortsiktiga utsikterna kan vara fördelaktiga med bakgrund av centralbankernas politik, det nästan klargjorda presidentvalet och ett inkommande stimulanspaket.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.