Herbalife vinnare på Wall Street

Handeln på de amerikanska börserna rörde sig i negativa regioner på onsdagen. Marknaden oroades över svaga jobbdata såväl som uttalanden från Fed-chefen Janet Yellen. Bland dagens delårsrapportörer var kosttillskottsbolaget Herbalife dagens vinnare.

Dow Jones Industrial Average hade vid stängningen tappat 0,5 procent till 17.842. På den bredare marknaden var S&P 500 ned med 0,5 procent till 2.080 och Nasdaq Composite backade 0,4 procent till 4.920.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med sju punkter till 2,24 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade åtta punkter till 2,99 procent.

Dagens rapportvinnare var kosttillskottsbolaget Herbalife som förutom sin starka delårsrapport höjde prognosen för helåret. Aktien handlades upp 15 procent.

I Europa rapporterade läkemedelsbolaget Glaxosmithkline ett resultat per aktie för kärnverksamheten på 17,3 brittiska pence per aktie för första kvartalet 2015 jämfört med förväntningar på 17,4 pence. Omsättningen var också något under förväntan. Det som gladde marknaden var bolagets beslut att inte notera HIV-verksamheten Viiv då det enligt bolaget finns mycket värde i enheten. Bolagets New York-noterade depåbevis ökade 0,9 procent.

Kvar i läkemedelssektorn steg Synageva Biopharma 112 procent efter ett uppköpsbud från sektorkollegan Alexion. Alexion å sin sida backade 8,0 procent.

Efter börsstängningen stod Tesla kvar som rapportpresentatör. Aktien handlades ned 1,1 procent i efterhandeln.

Tidigare under dagen talade den amerikanska centralbanken Federal Reserves chef Janet Yellen under en paneldiskussion om att de långfristiga räntorna kan komma att ta ett skutt uppåt när styrräntorna börjar höjas. Yellen sade också att banken kommer att försöka kommunicera sina policyavsikter tydligt till marknaderna för att undvika överraskningar.

Det uttalande som fick mest uppmärksamhet var Yellens uttalande om att värdet på aktiemarknaden generellt är ”ganska högt” nu samtidigt som hon varnade för risker kopplat till det. De amerikanska börserna, som inlett uppåt efter börsöppningen, vek ned efter Yellens uttalande och tyngdes ytterligare av oro efter morgonens dystra jobbdata.

ADP:s siffror över jobbtillväxten i den privata sektorn på en ökning med 169.000 arbeten i april, vilket var klart under den förväntade ökningen på 205.000. Statistiken ses av vissa bedömare som en indikation inför den officiella sysselsättningsrapporten på fredag.

Vidare sjönk den amerikanska produktiviteten med 1,9 procent i årstakt under första kvartalet, något mer än väntade -1,8 procent. I förra kvartalet låg årstakten på -2,1 procent. Samtidigt steg enhetsarbetskostnaden med 5 procent i årstakt, vilket var mer än väntat.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco