Carl Icahn vill köpa storpost i Herbalife

Aktivistinvesteraren Carl Icahn har bett Federal Trade Commission om tillstånd att köpa upp till 50 procent av aktierna i hälsoföretaget Herbalife. Det avslöjade han i samband med konferensen Delivering Alpha i New York på tisdagskvällen, skriver Marketwatch.

Icahn sade sig vidare ha övervägt att lägga fram ett bud på Herbalife.

Utspelet kommer samtidigt som Herbalife under gårdagen gått till attack mot en annan välkänd investerare, Bill Ackman. Icahn och Ackman har varit i bråk kring Herbalife under en lång tid då Ackman menar att företaget är ett pyramidspel, vilket har medfört att han har blankat aktien.

Sedan tidigare har Icahn gått emot och i stället köpt på sig aktier i Herbalife. Det återstår nu att se om han menar allvar med att köpa ytterligare, eller om det mest handlar om ett utspel riktat mot Bill Ackman.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.