Het sista debatt mellan Trump och Biden

Den sista presidentdebatten mellan Donald Trump och Joe Biden blev het men också betydligt mer sansad jämfört med den första som var närmast katastrofal.
Het sista debatt mellan Trump och Biden - biden-trump-900
Joe Biden och Donald Trump. Foto: Olivier Douliery/TT
De två lät varandra prata till punkt vilket gjorde att behovet att stänga av mikrofoner, vilket det hade aviserats i förväg kunde ske, uteblev.

Under debatten pressade Trump Biden kring Ukraina-affärerna. Det handlar om att Biden under sin tid som vice president ska ha missbrukat ställningen för att gynna sin sons affärsintressen i Ukraina. Biden avfärdade detta. Istället var hans starkaste motattack hur Trump hanterat coronapandemin.

”Det här är samma kille som sade att det här skulle vara över till påsk, vi går mot en mörk vinter och han har ingen plan”, sade Biden.

Trumps svar blev att det enda Biden och demokraterna vill göra är att stänga ned allt.

”Jag vill öppna våra skolor, jag vill öppna vårt land. Folk förlorar sina jobb, missbruk och antalet självmord ökar. Botemedlet kan inte vara värre än sjukdomen, som jag har sagt så många gånger förr”, sade Trump.

Debatten hade ett sådant upplägg att det diskuterades frågor endast berörande covid, amerikanska familjer, rasfrågan i USA, klimatändringar, nationell säkerhet och ledarskap. Trump hade tryckt på för att få med utrikespolitik men det uteblev. Valet hålls den 3 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets