Hon är Storbritanniens rikaste kvinna

Med hjälp av en alkoholfri öl blev Heineken-chefen Storbritanniens rikaste kvinna.

Charlene de Carvalho-Heineken, 63 år, tog över Heineken efter hennes fars död 2002. Hon har beskrivit sin roll som ”beskyddare” över familjeföretaget, som grundades av hennes farfars far 1864.

Utan någon formell affärserfarenhet ärvde hon, som enda arvtagerska, en fjärdedel av det holländska bryggeriet. Hon har varit med och ställt om företaget mot en mer utvecklings-och tillväxtinriktad strategi, där en av de största framgångarna har varit lanseringen av den alkoholfria ölen Heineken 0.0.

Innan hennes fars bortgång försökte hon leva ett stilla liv som hemmafru i London. Till skillnad från andra rika arvtagare har hon försökt undvika strålkastarljuset, inte minst sedan kidnappningen av hennes far 1983.

Nu hamnar hon på sjätte plats på Sunday Times’ Rich List, tillsammans med hennes man, bankiren Michel, med en gemensam förmögenhet på 11 miljarder pund. Paret har fem barn och den 33-årige Alexander sitter med i Heinekens styrelse.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här