Hovrätten dömer tidigare Nilörn-VD:n till fängelse för grovt skattebrott

Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer Nilörngruppens tidigare VD till fängelse för grovt skattebrott. Det skriver Di.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Claes af Wetterstedt fick lämna VD-posten på etikettbolaget Nilörngruppen i början av mars 2020 med omedelbar verkan efter att han lämnat ofullständiga deklarationsuppgifter,

Han åtalades sedan för grovt skattebrott för tre fall av brister i skattedeklarationerna angående aktieförsäljningar. I mars i år dömdes han av tingsrätten i Borås till ett år och två månader i fängelse samt skattetillägg på över två miljoner kronor för skattebrott, grovt skattebrott samt vårdslös skatteuppgift.

Själv sade Claes af Wetterstedt att han gjort fel, men att det skett av oaktsamhet.

”Han har vidgått att han varit oaktsam och vi hade inte räknat med att han skulle dömas för annat än oaktsamhetsbrott”, sade hans advokat Ulrik Smedberg enligt Di.

Domen överklagades, men hovrätten ser alltså ingen anledning att ändra på domen, fastställer tingsrättens dom om ett år och två månader i fängelse för grovt skattebrott, samt skattetillägg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.