Huawei överklagar förvaltningsrättens dom avseende 5G-förbudet

Kinesiska Huawei överklagar till Kammarrätten i Stockholm förvaltningsrättens dom avseende förbud av dess utrustning i det svenska 5G-nätet. Det framgår av ett pressmeddelande.
Huawei överklagar förvaltningsrättens dom avseende 5G-förbudet - huawei-5g-700_binary_6985043.jpg

Förvaltningsrätten valde den 22 juni att avslå Huaweis yrkande i frågan. Bolaget anser dock att man inte fått gehör för samtliga av sina resonemang och att förvaltningsrätten inte gjort en korrekt analys.

”Enligt Huawei uttrycker domen principiellt viktiga frågor som bör prövas av en högre instans”, skriver bolaget och väljer alltså att överklaga till Kammarätten.

Huawei fick i höstas beskedet från Post- och Telestyrelsen om att dess produkter inte kommer att få användas i framtida svenska 5G-nät. Detta innebär att bolaget i praktiken utesluts från svenska mobilsystemmarknaden 25 år framåt

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.