IAR Systems tidigare USA-chef erkänner förskringring – måste återbetala 550 000 dollar

Teknikbolaget IAR Systems tidigare VD för amerikanska dotterbolaget, Nadim Shehayed, har erkänt sig skyldig till kriminella förskingringar och dömts till fängelse, villkorlig dom och återbetalning. Det skriver IAR Systems i ett pressmeddelande.
Foto: Unsplash
Återbetalningen är på 550 000 dollar och Shehyad har redan betalat tillbaka 250 000 dollar. Denna belopp redovisades som intäkt i september. Shehyad kommer att betala resterande summa i ett antal omgångar. När detta sker kommer bolaget att redovisa det i resultaträkningen.

Nästa delbetalning är på 100 000 dollar och ska göras senast 4 april 2022. Domstolen kommer vid ett senare tillfälle att besluta om betalningen för de återstående 200 000 dollar, skriver IAR Systems.

Den villkorliga domen är på tre år. Det framgår inte hur länge Shehyad kommer att sitta i fängelse.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.