Idogen kovänder om likvidation: ”Tiden är dock knapp”

Forskningsbolaget Idogen föreslår att ta tillbaka beslutet om att försätta bolaget i likvidation på stämman den 8 juni. "Tiden är dock knapp", skriver bolagets VD i ett pressmeddelande.
Idogen kovänder om likvidation: ”Tiden är dock knapp” - Christina-Herder-2

Det var i slutet av april som Idogen meddelade att  styrelsen skulle kalla till bolagsstämma med förslag om en likvidation. Bakgrunden är att Idogens företrädesemission, som enbart tecknades till ca 14 procent (6,3 MSEK) före emissionskostnader, bidrog med för liten kassa för att långsiktigt upprätthålla verksamheten.

Nu vänder styrelsen och föreslår att stämman inte fattar beslut om likvidation. I stället är bedömningen att det behövs mer tid för att möjliggöra en försäljning av bolagets teknik.

Bolaget har flera diskussioner med intressenter rörande sin teknikplattform. Parallellt med detta pågår det även förhandlingar om omvända förvärv.

”Vi arbetar med ett flertal finansieringsalternativ. Tiden är dock knapp och därför utvärderar vi parallellt ett omvänt förvärv och likvidation. Vi måste likvidera bolaget innan kassan och eget kapital tar slut. Får vi en lösning på vårt kapitalbehov eller ett avtal om omvänt förvärv innan stämman avser styrelsen att dra tillbaka förslaget om likvidation. Vi är som sig bör i dessa situationer i dialog med såväl vår Certified Adviser som med Nasdaq,” skriver Christina Herder, tf VD, i ett pressmeddelande.

Idogen håller på att upprätta en kotrollbalansräkning som kommer att föreläggas stämman den 8 juni.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.