Insiderdömd överklagar dom i Fingerprint-mål

En av de två före detta styrelseledamöter i Fingerprint som tidigare i veckan dömdes för grovt insiderbrott överklagar domen. Det rapporterar Dagens Industri.

I onsdags förkunnades Stockholms tingsrätts dom som innebär att två före detta styrelseledamöter i Fingerprint Cards döms till ett och ett halvt års fängelse för grovt insiderbrott.

Nu står det klart att åtminstone en av de två insiderdömda överklagar domen. Det uppger den ene styrelseledamotens advokat, Leif Gustafson, för Dagens Industri.

– Jag anser att åklagaren inte har bevisar att min klient haft tillgång till information som han påstår, säger advokaten till tidningen.

Det är ännu oklart huruvida den andra dömde styrelseledamoten kommer att överklaga domen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här