Investeringsenhet hos Morgan Stanley överväger att satsa på bitcoin

Amerikanska investmentbanken Morgan Stanleys investeringsarm Counterpoint Global överväger att ta in kryptovalutan bitcoin till sin fond som ett lämpligt alternativ för sina investerare. Det säger källor till Bloomberg News.
Investeringsenhet hos Morgan Stanley överväger att satsa på bitcoin - morgan-stanley-bitcoin-900
Foto: Mark Lennihan/TT, Kin Cheung/TT
Den senaste tiden har bitcoins popularitet och pris ökat avsevärt varpå institutionella investerare börjat leta efter förvaltare med bitcoin-exponering då de inte kan investera i det direkt.

”För Wall Street-firmor ökar risken av att förlora dessa klienter till andra förvaltare genom oförmågan att erbjuda bitcoin”, skriver Bloomberg.

Om Morgan Stanley-enheten, som förvaltar 150 miljarder dollar, ska gå vidare med med investeringar inom kryptovalutor så erfordrar det godkännande från firman och regulatorer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets