”IPO-säsongen hotad”
Coronaepidemins främsta påverkan på Golvets vänner, vid sidan av hastigt avskalade förmögenheter, är … rastlöshet.
– Listan på inställda investerarkonferenser är lång. Lägg därtill allehanda inställda möten och utlandsresor. Det är många som klättrar på väggarna på kontoret. Och om det här inte lättar omgående så kommer IPO-säsongen i vår att bli en ljummen historia, varnar en skaldjursplateau på Sturehof.
– Kontoret? kontrar en skånsk vildand på Broms som liksom många andra spenderat sportlovet i ett högriskområde och därför måste jobba hemifrån en tid.
Givetvis jobbas det febrilt med att lista ut vilka bolag som har mest att förlora på coronaepidemin.
– Det finns många uppenbara förlorare. Scandi Standard är mer av en doldis, men deras export av kycklingfötter och andra delikatesser till Asien kan knappast ha varit opåverkad, säger en iskall Corona med lime.
Medicinteknikbolaget C-Rad tog in drygt 100 friska miljoner i en riktad emission nyligen. Produktutveckling ska kapital gå till, enligt bolaget.
– Det där köper jag inte. Jag misstänker att ett förvärv kan vara på gång. Kanske av OPASCA som C-Rad har samarbete med, säger ett glas Jean Faux.
En smörkammad finansräv noterar också att Opus fortsatt handlas över budnivån. AP2 är emot budet och någon verkar räkna med budhöjning.
Även Footways bud på Sportamore följs med intresse. Rutger Arnhult ligger och köper aktier. Förmodligen som ett slags ombud för Footway, där Arnhult är storägare.
Slimmade lager är normalt hårdvaluta, men inte i dessa tider, enligt ett glas Chablis med brinnande intresse för hemelektronik.
– Det sägs ju ofta att det är dåligt med stora lager, men i det här läget är storlagrarna, som Torsten Janssons New Wave, vinnare eftersom de varken är beroende eller lika sårbara av sina icke-fungerande supply-chains. Vikten av att ha stora lager kommer att synas när första kvartalen läggs fram, men vi har redan sett hur centralt det var under tiden som sarsviruset satte skräck i populationen.
Apropå lager så har den varma vintern som bekant genererat stora ärliga reor för sportkedjan XXL i tunnelbanan.
– Aktien är ju värd noll, men eftersom Altor har tagit ett så hårt grepp om bolaget och eftersom de har så bra kontakt med banker generellt så kan de ju få loss pengar om det skulle behövas, vilket gör hela caset svårbedömt, säger ett Rolex Daytona-fynd från Kaplans.
På tal om surdegar så passar en som bränt sig på Handicare på att hissa varningsflagg.
– Man borde ju ha lärt sig att inte ta i Nordic Capitals noteringar. Det var snack om lönsam tillväxt i prospektet, men lönsamheten har varit usel och tillväxten likaså. Det verkar vara ett riktigt råttbo de försökt dumpa. Inte undra på att Nordic blivit sittandes med nära två tredjedelar av aktierna, säger en Tössetårta.
Sillbrickan på Prinsen: Redan i nr 6/2020, i början av februari, noterade sillbrickan att svenskarna börjat hamstra så smått vilket kortsiktigt gynnar Ica och Axfood. Nyheter blev det först i helgen då SVT uppmärksammade den kraftigt ökade försäljningen av kolonialvaror och konserver.
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.