Irisity förvärvar israeliska Agent Vi

Irisity förvärvar Agent Vi, en israelisk leverantör av Ai-driven videoanalys för totalt 67,5 miljoner dollar, motsvarande 579 miljoner kronor. Som en del av denna affär aviserar Irisity också att man gör en riktad emission på cirka 130 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.
Irisity förvärvar israeliska Agent Vi - pengar-kronor-900
Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Irisity betalar genom en kombination av kontanter och aktier för Agent Vi. Kontantsumman uppgår till 8 miljoner dollar medan resterande 59,5 miljoner dollar erläggs i Irisityaktier.

Enligt Irisity kommer transaktionen att skapa en av de största leverantörerna av AI-baserad videoanalys för säkerhetsbranschen.

Agent Vi omsatte förra året 6,1 miljoner dollar och gjorde ett nettoresultat på 0,3 miljoner dollar. Bolaget väntas bidra med intäkter på över 12 miljoner dollar till Irisity under de kommande 12 månaderna och bidra med ett positivt kassaflöde på årsbasis 2021.

Vad gäller emissionen är den på 2,7 miljoner aktier med teckningskursen 49 kronor per aktie. Det motsvarar en rabatt på cirka 6% mot den volymvägda genomsnittliga kursen för de senaste 10 handelsdagarna fram till den 2 september. Utspädningen är på cirka 6 procent. Bland de som deltar i emissionen är Tin Fonder, Lannebo Fonder och en fond förvaltad av Berenberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.