Italien sätter 15 miljoner människor i karantän

Italien genomför drastiska åtgärder för att förhindra ytterligare spridning av coronaviruset.

Hela regionen Lombardiet samt ytterligare 14 provinser sätts i karantän. Det är en krissituation för hela landet, säger premiärminister Conte. Detta innebär att 15 miljoner människor sätts i karantän.

“Resor till och från dessa områden, kräver särskilt tillstånd. Alla aktiviteter där människor samlas i större grupper ställs in i dessa zoner, även bröllop och begravningar. Köpcenter och restauranger får begränsade öppettider. Dekretet gäller till den 3 april”, skriver Sveriges Radio.

Även övriga delar av landet påverkas bland annat genom stängningar av museer.

På måndagsmorgonen har Italien totalt 7 375 fall med coronavirussmitta. Hittills har 366 personer dött i Italien av smittan.

Italien har drygt 60 miljoner invånare.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här