Jarnheimer: Eniros negativa utveckling ska vändas

Eniros styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer flaggade i går upp för ett dubblerat innehav i bolaget och meddelar i dag att köpet visar på ambitionen att vända på Eniros negativa utveckling. Det säger Jarnheimer i en skriftlig kommentar till SIX News.

”Jag, styrelsen, ledningen och anställda är övertygade om att vi ska visa att vi ska vända bolagets negativa utveckling”, skriver Jarnheimer.

Lars-Johan Jarnheimer, som tidigare ägde 100.000 aktier, hade per den 16 februari ökat sitt innehav med 100.000 aktier till 200.000 aktier, ett köp för knappt 400.000 kronor.

”Varför köpet kom nu och inte tidigare beror på att jag varit förhindrad att handla då jag varit insider under en mycket lång tid”, skriver Lars-Johan Jarnheimer vidare.

Eniro har sedan sommaren befunnit sig i medialt blåsväder efter offentliggörandet av felaktigheter i redovisningen, vd-byte, en sänkning av helårsprognosen för justerat ebitda 2014 till 700 miljoner kronor, från tidigare 850 miljoner samt en svag finansiell ställning. I samband med att delårsrapporten släpptes för två veckor sedan medgav vd Stefan Kercza att Eniro genomgått ett turbulent år.

”2014 har varit ett hemskt år, vi har sänkt vår utsikter två gånger samtidigt som det varit mycket spekulationer och rykten gällande vår finansiella ställning. Turbulensen som träffade oss har skadat oss avsevärt med sänkt förtroende hos kunder men också hos personalen, som oroat sig för sina jobb”.

Eniros aktie var klockan 13.40 upp med cirka 14 procent och handlades till 4,22 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.