Jarnheimer: Fler än en involverad person

Sökföretaget Eniros styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer uppger att den utredning som tillsatts utpekar fler än en involverad person. Han vill dock poängtera att vissa av dessa personer kanske inte vetat att saker gjorts fel.

”I utredningen är det klart att det handlar om mer än en [person]”, säger han. Om personer medvetet begått några felaktigheter bör de inte jobba på bolaget, uppger han.

Jarnheimer får frågan om man anmält den före detta vd:n Johan Lindgren.

”Inte än”, svarar han och menar att för något sådant krävs bra underlag.

”Det är felaktigt av oss att göra en polisanmälan utan att ha det underbyggt. En advokat och före detta åklagare arbetar med underlag och kommer ge styrelsen en rekommendation inom de närmaste dagarna”, säger Jarnheimer.

Ordföranden bekräftar också att styrelsen tog beslutet att sparka Lindgren, men Lindgren lämnade inte bolaget samma dag som han konfronterades med felaktigheterna i redovisningen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.