Jefferies-mäklare dömd till två års fängelse

Jesse Litvak, före detta mäklare vid Jefferies, har dömts till två år fängelse och 1,75 miljoner dollar i böter.

Jesse Litvak har dömts till två års fängelse samt böter efter att i mars ha blivit fälld på 15 åtalspunkter, varav tio rörde värdepappersbedrägeri. Han ska bland annat ha misslett kunder vad gäller vad han betalat för vissa obligationer. Det skriver Wall Street Journal.

Enligt åklagarsidan begick Litvak bedrägerier vid 70 olika tillfällen mellan 2009 och 2011. Bedrägerierna ska ha berört över 20 av Litvaks kunder och deras investerare.

Den amerikanska regeringen hade yrkat på nio års fängelse och fem miljoner i böter för Litvak. Litvaks advokater hade dock yrkat på högst 14 månaders fängelse.

Fallet har tilldragit sig mycket uppmärksamhet då Litvaks beteende anses ligga nära det som är norm på Wall Street, där man ofta tänjer på sanningen för att kunna sluta affärer.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco