Jefferies sätter köp på Skanska: ”Positiv mix från USA”

Jefferies höjer riktkursen för byggjätten Skanska från 212 till 222 kronor med upprepad köprekommendation. Det framgår av en dagsfärsk analys.
Skanska Anders Danielsson
Skanskas VD Anders Danielsson. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

I analysen påpekas det att Skanska inte levererade några fler nedskrivningar efter sin vinstvarning i januari, vilket innebar en viss lättnad. Vidare noterar Jefferies att byggmarginalerna kom in något över egna estimat, och att orderingången i USA fortsatte att vara stark.

Efter rapporten höjs estimaten med 6-7 procent.

”Vi justerar upp våra prognoser för byggverksamheten till följd av en stark exit rate och en positiv mix från USA”, skriver Jefferies.

Sammantaget är Jefferies försiktigt optimistiska inför 2024.

”Utmaningarna kvarstår, men med fallande räntor och ett förbättrat sentiment börjar ett positivt momentum byggas upp för Skanskas aktie. Ytterligare nedskrivningar av Skanskas fastighetsportfölj är fortfarande en risk, men vi förväntar oss att dessa kommer att vara väsentligt lägre än den nivå som prissätts idag, och att risken minskar i takt med att makrobilden förbättras”, skriver analyshuset.

Här hittar du de senaste köpråden för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets