Jefferies: Spotify en av de billigaste plattformsaktörerna

Jefferies inleder bevakning av Spotify med rekommendationen köp och riktkursen 360 dollar. Investmentbanken skriver att Spotify är en av de billigaste plattformsaktörerna då aktien handlas lägre än andra liknande bolag.
Spotify
Foto: Henrik Montgomery/TT
Enligt Jefferies kan rabatten bero på två saker, oron över konkurrens från de stora teknikbolagen och tron på att Spotify inte är en differentierad tjänst.

”Vi bedömer det senare att komma bli motbevisat över tid i samband med att antalet innehållsskapare fortsätter att öka i takt med abonnenter”, skriver Jefferies.

Jefferies riktkurs är en bra bit ned från Bank of Americas 428 dollar per aktie på Spotify. BoA:s riktkurs är den högsta bland de etablerade storbankerna i USA.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets