Johnson & Johnson höjer utdelningen för 61:a året i följd

Amerikanska läkemedels- och medicinteknikbolaget Johnson & Johnson höjer sin kvartalsutdelning till 1,19 dollar per aktie, en höjning med 5,36 procent jämfört med tidigare 1,13 dollar per aktie.
Johnson & Johnsons coronavaccin.
Johnson & Johnsons coronavaccin. Foto: AP Photo/Matt Rourke/TT

Utdelningen hamnar därefter på 4,76 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,8 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är 61:a året i rad som utdelningen höjs. Johnson & Johnson är en utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd.

Johnson & Johnson grundades 1886 och har sitt huvudkontor i New Brunswick i delstaten New Jersey. I koncernen med över 155 000 anställda ingår bland andra läkemedelsbolaget Janssen Pharmaceutical. Börsvärdet uppgår till cirka 517 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets