JP Morgan lanserar robotrådgivning till låg kostnad

Den amerikanska investmentbanken lanserar en robotrådgivare i lågkostnadsklassen för att locka bankkunder att sätta in sparkapital i firman, rapporterar CNBC.
JP Morgan lanserar robotrådgivning till låg kostnad - 11487_binary_6888648.jpg
A small robot with human face and body - humanoid. Artificial Intelligence - AI. Blue robot. Blue robots isolated on white background.

Investeringstjänsten kallas för “You Invest Portfolios” och har en årlig avgift på 0,35 procent. Genom detta får investerare med minst 2.500 dollar i sparkapital en portfölj som består av en blandning av JP Morgans egna ETF-produkter.

Robotrådgivning från konkurrenter som Morgan Stanley och Wealthfront har liknande årsavgifter men dessa tar även ut avgifter för de underliggande investeringarna. JP Morgan kommer i stället att bjuda på avgifterna för ETF:er.

JP Morgans ETF:er har årskostnader på mellan 0,02 och 0,50 procent och i genomsnitt kommer kunder inom robotsparprodukten att spara pengar jämfört med att placera sina pengar direkt i samma ETF:er, uppger Jed Laskowitz, chef på You Invest, för CNBC.

Nätbankerna Avanza och Nordnet liksom den nordiska storbanken Nordea återfinns bland nordiska aktörer som marknadsfört robotrådgivning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.