JP Morgans vinst högre än väntat

JP Morgan rapporterar en vinst som slår analytikernas förväntan, men sänker samtidigt räntenettoprognosen.

Amerikanska JP Morgan redovisar ett resultat per aktie på 2:68 dollar för det tredje kvartalet 2019 (2:34).

Det var högre än analytikernas förväntningar om ett resultat på 2:46 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

De totala justerade intäkterna steg till 30,1 miljarder dollar (27,8). Väntat var intäkter på 28,5 miljarder dollar.

De aktiehandelsrelaterade intäkterna på 1,52 miljarder dollar var lägre än förväntade 1,68 miljarder dollar.

Intäkterna från ränte-, valuta- och råvarurelaterad handel på 3,56 miljarder dollar var dock högre än väntade 3,09 miljarder.

Intäkterna från investment banking om 1,87 miljarder dollar var något högre än förväntade 1,80 miljarder dollar.

JP Morgan bedömer att räntenettot för helåret 2019 kommer att uppgå till mindre än 57,5 miljarder dollar. Det innebär en prognossänkning från den tidigare utsikten som var omkring 57,5 miljarder dollar.

Kreditförlustguidningen om 5,5 miljarder dollar för helåret upprepas.

JP Morgans vd Jamie Dimon lyfter i rapporten fram att banken under kvartalet hade rekordhöga intäkter inom investmentbankområdet, med särskilt starka prestationer inom obligations- respektive aktieområdet.

“Marknadsprestationerna var solida, vilket speglar förbättrad kundaktivitet – särskilt inom ränteområdet”, skriver Jamie Dimon.

Angående USA-ekonomin noterar han att BNP-tillväxten har bromsat något.

“Konsumenten förblir hälsosam med tillväxt i löner och konsumtion, i kombination med starka balansräkningar och låg arbetslöshet. Detta motverkas av försvagningar av företagssentimentet och investeringarna, främst drivet av alltmer komplexa geopolitiska risker, däribland spänningar i den globala handeln”, uppger JP Morgan-chefen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här