Kambi handelsstoppas efter fusion i bettingsektorn

Sportbettingbolaget Draftkings går samman med Diamond Eagle och SBTech och blir ett börsnoterat bolag med ett marknadsvärde kring 3,3 miljarder dollar.

Den svenska sportboksleverantören Kambi har avtal om att leverera sportbok till Draftkings. I juni föll Kambis aktie efter rykten om att Draftkings skulle vara på väg att köpa Kambis konkurrent SBTech, och därmed få tillgång till egen sportbok. I augusti tecknade Kambi och Draftkings ett utökat avtal som innebar en utökning av samarbetet till ytterligare åtta delstater.

Det nya bolaget kommer att bli det enda vertikalintegrerade rena sportvadhållnings- och onlingamingbolaget baserat i USA, heter det i ett pressmeddelande från Draftkings.

Nasdaq har handelsstoppat Kambi på måndagen, efter aktien rasat över 30 procent på beskedet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här