Kepler Cheuvreux: Finns mer att hämta i fastighetssektorn – här är tre favoriter

Kepler Cheuvreux har gjort en genomlysning av fastighetssektorn inför rapportsäsongen och menar att utsikterna för sektorn fortsätter att vara solida.

Kepler Cheuvreux anser att det finns mer att hämta i sektorn, trots tuffa jämförelsetal när det gäller värderingarna. Det framgår av en analys i Swedbanks Aktiellt.

Fastighetssektorn handlas för närvarande med en premie på 44 procent mot substansvärdet, dock väntas högre fastighetsvärderingar dra ned premien under året. Kepler Cheuvreux anser även att såväl finansiering och hyresutveckling som sjunkande avkastningskrav och den urstarka transaktionsmarknaden pekar åt rätt håll. Vad gäller transaktionsmarknaden slogs volymrekord förra året och inledningen 2020 har varit stark.

Kapler Cheuvreux har analyserat 22 nordiska fastighetsbolag och Balder, Corem och Klövern får rekommendationen sänkt från köp till behåll, medan NP3 uppgraderas från minska till behåll. Tre favoriter på köplistan är Kungsleden, Nyfosa och Wihlborgs. Kungsleden får sin riktkurs höjd till 114 kronor (94), Nysofa 105 (72) och Wihlborgs 195 (175).

Nyligen har även bland andra Pareto och Handelsbanken gjort genomlysningar av fastighetssektorn, dock med nedgraderingar i fokus. Förhöjda värderingar efter vinterns kursrally i sektorn är den bakomliggande orsaken.

Efter kursrallyt – Handelsbanken sänker fastighetsbolagHandelsbanken sänker sina rekommendationer för fem svenska fastighetsbolag efter kursrallyt. 

“Vi anser att nuvarande värdering indikerar att marknaden extrapolerar för mycket i förväg och bortser från flera riskfaktorer framöver. Därför ser vi en begränsad aktiekurspotential de kommande tolv månaderna”, skriver Pareto om fastighetssektorn.

Pareto sänker svenska fastighetsbolag efter kursrallytPareto Securities har sänkt rekommendationen för en rad fastighetsbolag och hänvisar till förhöjda värderingar efter vinterns kursrally i sektorn. 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här