KI reviderar ned tillväxtprognos

Konjunkturinstitutet kommer vid onsdagens besked att revidera ned sin tillväxtprognos för Sverige avseende 2014, skriver Dagens Industri med hänvisning till myndighetens prognoschef Jesper Hansson.

”Vi kommer att revidera ned svensk tillväxt med ungefär en halv procentenhet i år bara som följd av det svaga utfallet för andra kvartalet och lägre förtroende i den senaste KI-barometern”, uppger Jesper Hansson enligt Dagens Industri.

KI:s prognos väntas offentliggöras klockan 09.15 i dag. Strax dessförinnan, vid 9-slaget, släpper KI en färsk barometerundersökning avseende det svenska näringslivet och hushållen.

På senare tid har flera ekonomiska bedömare reviderat ned sina tillväxtprognoser för Sverige.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.