Kinas industriproduktion ökar mindre än väntat

Kinas industriproduktion ökade med 8,7 procent under april jämfört samma månad förra året, enligt den kinesiska statistikbyrån.

Väntat utfall var en ökning om 8,9 procent enligt Dow Jones Newswires.

Under mars var årstakten 8,8 procent, enligt tidigare presenterad statistik.

I månadstakt ökade industriproduktionen med 0,8 procent under april.

Investeringarna i fasta tillgångar i Kina steg med 17,3 procent under januari-april 2014, jämfört med motsvarande period föregående år.

Analytiker hade räknat med en uppgång om 17,6 procent, enligt Dow Jones Newswires.

Under januari-mars 2014 låg ökningstakten på 17,6 procent i årstakt.

Under 2013 steg investeringarna med 19,6 procent i årstakt, enligt tidigare presenterad statistik från den kinesiska statistikbyrån.

Fastighetsinvesteringarna var upp med 16,4 procent i årstakt under januari-april och påbörjade byggnationer sjönk med 24,5 procent under perioden.

Detaljhandeln i Kina ökade med 11,9 procent under april jämfört samma månad förra året, enligt den kinesiska statistikbyrån. I mars var årstakten +12,2 procent.

I april ökade detaljhandeln med 0,8 procent jämfört med närmast föregående månad. I mars var månadstakten +1,2 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco