Kinas yngsta miljardär blev sex miljarder rikare på en vecka

Kinas rikaste kvinna, Yang Huiyan, har utökat sin förmögenhet med 6,1 miljarder under 2018.

Trots att bara elva dagar har passerat så är hon Jeff Bezos hack i häl i förmögenhetskampen. Jeff Bezoz har tjänat 6,6 miljarder under 2018. Yang Huyian, storägare i bostadsutvecklaren Country Garden, såg sin förmögenhet stiga med 6,1 miljarder till 29,7 miljarder fram till onsdagen.

Den 36-åriga Yang Huiyan är Kinas yngsta miljardär, enligt Bloombergs miljardärsindex. Hennes pappa Yang Guoqiang överförde sin ägarandel till Yang Huiyan ”för att han ville förbereda henne för att bli familjens efterträdare”.

Listan över Kinas miljardärer toppas av fastighetsmagnater som har tjänat stora summor på den kinesiska bostadsboomen. Yang ligger nu på fjärdeplats, efter Hui Ka Yan som är ordförande för China Evergrade Group och Wang Jianlin, vd för Dalian Wanda Group.

Under årets tio första dagar steg Country Garden 24 procent på börsen. Aktiekursen fyrdubblades under 2017.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.