Kinnevik drar tillbaka försäljning i Millicom

Kinnevik drar tillbaka sitt erbjudande om försäljning av 11 miljoner aktier i Millicom "på grund av rådande marknadsförhållanden".
Kinnevik drar tillbaka försäljning i Millicom - georgi-ganev-kinnevik-700_binary_6948050.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut natten mot torsdagen.

Nuvarande marknadsförhållanden medför att en transaktion i två steg inte kan genomföras på villkor som Kinnevik finner tillräckligt attraktiva för dess aktieägare, skriver investmentbolaget.

”Kinnevik har därför beslutat att dra tillbaka erbjudandet, och följaktligen är Kinneviks meddelade justering av sin utdelningspolicy återkallad”, heter det i pressmeddelandet.

Kinnevik meddelade den 3 juni sin avsikt att i ett särskilt erbjudande i USA sälja 11 miljoner aktier i Millicom och sedan dela ut resten av sina aktier i teleoperatören till investmentbolagets ägare.

”Kinnevik är fortsatt fast övertygad att stärka sin finansiella ställning och att utveckla portföljen mot en högre andel tillväxtfokuserade bolag, inkluderat genom att maximera avkastningen från en så framgångsrik och mångårig investering som Millicom”, skriver bolaget vidare i nattens pressmeddelande.

Kinnevik äger drygt 37,8 miljoner aktier i Millicom, motsvarande lite mer än 37,2 procent av bolaget. Erbjudandet om att sälja aktier var tänkt att genomföras i USA och posten motsvarande alltså nästan en tredjedel av investmentbolagets innehav.

Räknat på den dåvarande kursen skulle Kinnevik få in uppemot 6 miljarder kronor på försäljningen, kapital som var tänkt att investeras i tillväxtbolag.

”Dagens offentliggöranden understryker Kinneviks ambitioner att accelerera sina tillväxtfokuserade investeringar, bygga vidare på sin framgångsrika historia att stötta tillväxtbolag i världsklass, och realisera värden för Kinneviks aktieägare”, hette det i pressmeddelandet den 3 juni varefter kursen i Millicom har backat med 11 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets